Your Cart

Soltmen - Zoutkamp

De missie: ‘dromen van een erfenis voor kinderen en kleinkinderen, waarin zij kunnen blijven oogsten uit een vruchtbare zee en smaakvolle levensmiddelen ontwikkelen vanuit één passie – smaak!’ Dat is wat ons naar Zoutkamp bracht. Gevangen door hun passie en de liefde voor het vak, kozen wij niet één product, maar twee.

Soltmen

Solt is opgericht in 2016 door een vijftal vissers uit Zoutkamp om hun trots en avonturen met de wereld te kunnen delen. Gewerkt wordt aan de hand van drie belangrijke kenwaarden. De eerste houdt in dat de heren trouw zijn en blijven aan hun vakmanschap, tradities en werkplek. De tweede pijler houdt in dat niet meer wordt afgeroomd dan daadwerkelijk benodigd is, maar met behoudt van de natuur en haar oogst voor volgende generaties. De derde en laatste kernwaarde omvat openheid, nuchterheid, oprechtheid en betrouwbaarheid, in iedere samenwerking die wordt aangegaan.

Zoutkamp

Zoutkamp, voor insiders bekend als Soltkamp, is een pittoresk dorpje helemaal boven in de provincie Groningen. Grenzend aan het Nationaal Park Lauwersmeer is Zoutkamp bekend, niet alleen om de onmiskenbare Hollandse garnaal, maar ook vanwege de grootste concentratie monumentale kunstwerken ter wereld waarbij gedacht moet worden aan een veelheid van sluizen en bruggen. 

Geef je ogen de kost aan deze bijzondere omgeving en neem een stukje Zoutkamp mee naar huis; niet enkel in de vorm van herinneringen, maar ook in de vorm van de lekkerste bieren of overheerlijke, ambachtelijk bereide soep.

Groningse Schatten

De producten van Soltmen zijn bijzonder en onmiskenbaar voor deze regio. De ingrediënten zijn puur en vergaard met respect voor de natuur. Je proeft de passie en eeuwenoude tradities terug in de producten en dat is wat ze zo uniek maakt. Een glas bier of kom soep van Soltmen brengt je even terug naar Zoutkamp; het dorp dat klein is omvang maar groots in historie.

De producten van Soltmen zitten in het pakket: Noordenveld West Groningen.

Solt-Soep-Bier-Seeratt-Zoutkamp-Groningen

Blond Bier – Seeratt

Thomas van Seeratt blondbier is een fris-fruitig bier met een hoppig karakter en een licht gebrande moutsmaak. Hij drinkt hierdoor lekker weg. Het bier is gebrouwen in samenwerking met Jeroen Bax van Baxbier.

Tip bier & eten: Super lekker met (een broodje) Solt garnalen, gebakken scharretjes en burgers van Groninger blaarkoprund.

Romige Garnalensoep

Met de karaktervolle soepen van Soltmen vol van smaak, proef je bijna de boeiende avonturen van zee. Beleef de rijke Groningse geschiedenis. Gemaakt met passie voor smaak, zonder compromis. Eerlijk en trouw aan hun werkplek; dat levende schilderij. Een heerlijke soep, een ode aan de zee.

De soep wordt ontwikkeld en gemaakt in samenwerking met Michel Jansen van de Kleinstesoepfabriek.

Solt - Groningse Schatten

Voordelige verzending

€6,95 per pakket via DPD

100% Veilige Betaling

i-Deal / PayPal / MasterCard / Visa